top of page

דור הולך ודור בא: שיחה עם נציגות ונציגי הדור האקדמי הפורש על העבר והעתיד של הסוציולוגיה הישראלית

אחד השינויים הגדולים בשנים האחרונות בשדה הסוציולוגיה הישראלית הוא חילופי הדורות: הדור שהפך את הסוציולוגיה לזו שאנו מכירים היום - ממוסדת כדיסיפלינה באקדמיה הישראלית, ביקורתית ורבגונית - פורש לגימלאות ומשאיר את הבמה לדור הבא. באמצעות שיחה עם שש נציגות ונציגי הדור האקדמי הפורש, המושב יבקש להבין את מאפייניו תוך מבט אל העבר ואל העתיד: כיצד נראה שדה הסוציולוגיה הישראלית עם כניסתם.ן אליו, מה הם.ן באו לשנות, באלו נושאים קשה היה לעסוק, ואיזו אקדמיה הם.ן משאירות.ים לדורות הבאים במציאות משתנה. בין המשתתפים: אורי רם, חנה הרצוג, עדנה לומסקי פדר, מוטי רגב, שרית הלמן, מאיר עמור ולב גרינברג.

יו"ר: יפעת גוטמן

ד"ר יפעת גוטמן היא מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן גוריון. היא סיימה דוקטורט בסוציולוגיה ב-New School for Social Research בניו יורק ב-2012 והייתה עמיתת פוסט-דוקטורט באוניברסיטאות העברית ותל אביב. היא מתמחה בסוציולוגיה פוליטית ואקטיביזם, תהליכי פיוס, זיכרון קולקטיבי, משפט וחברה. 

gutmany.jpg

אורי רם

אורי רם הוא פרופסור אמריטוס לסוציולוגיה, ואחד המייסדים וההוגים הבולטים של האסכולה הביקורתית במדעי החברה ובסוציולוגיה בישראל. בין 2009 ל-2012 כיהן כראש המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. בשנים 2016–2018 כיהן כנשיא האגודה הסוציולוגית הישראלית. אורי רם מתמחה בתאוריות סוציולוגיות, סוציולוגיה היסטורית, סוציולוגיה של הפוליטיקה והתרבות וסוציולוגיה של הידע.

uri- 2020-2.jpeg

חנה הרצוג

חנה הרצוג היא פרופסור אמריטה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב, עמיתת מחקר בכירה במכון ון ליר וכלת פרס אמת 2018. הרצוג מתמחה בסוציולוגיה פוליטית, סוציולוגיה של דורות, אתניות ומגדר והמצלב ביניהם. ממקימות המכללה האקדמית תל אביב-יפו ומכהנת בה בתפקיד ראשת התוכנית לחברה ופוליטיקה מאז היווסדה. ממייסדות התוכנית ללימודי נשים ומגדר באוניברסיטת תל אביב. הייתה נשיאת האגודה (הבינלאומית) לחקר ישראל; חוקרת אורחת בבוסטון קולג' ובאוניברסיטת העיר ניו יורק (CUNY), ובשנים 2004–2005 חוקרת ומרצה אורחת בהרווארד בתוכנית ללימודי נשים ודת. היא ממקימות כתב העת סוציולוגיה ישראלית ושימשה בו גם חברת מערכת ועורכת כתב העת. במכון ון ליר היא ממקימות "שוות – המרכז לקידום נשים בזירה הציבורית (WIPS)" ומנהלת שותפה של יודעת–מרכז ידע דיגיטלי לנשים ומגדר, שבמסגרתו מתפרסם כל שנה מדד המגדר. ב-2022 קיבלה הרצוג פרס מפעל חיים "Asociation for Israeli Stides Life Achievement Award".

חנה-480x720.jpg

עדנה לומסקי-פדר

פרופ' עדנה לומסקי-פדר, מרצה וחוקרת ישראלית, פרופסור מן המניין במחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה ובבית הספר לחינוך באוניברסיטה העברית. תחומי התמחותה העיקריים הם: צבא ומלחמה מנקודת מבט תרבותית, צבא ומגדר, זהות לאומית בהקשר ישראלי, סיפורי חיים, זיכרון ואירועים אוטוביוגרפיים, זהות והגירה, מעבר לבגרות ובוגרים צעירים במודרניות המאוחרת וטקסים בבית ספר

edna_lomsky_feder (2).jpg

מוטי רגב

מוטי רגב הוא פרופסור אמריטוס במחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת באוניברסיטה הפתוחה. רגב הוא סוציולוג ישראלי, שמתמחה בחקר התרבות והאמנות. מחקריו עוסקים בעיקר בתחום המוזיקה הפופולרית. כמו כן התארח, במהלך השנים, כחוקר, באוניברסיטאות שונות בעולם.

Prof._Motti_Regev_2021.jpg

שרית הלמן

שרית הלמן היא היא פרופסור חבר בדימוס במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. כמו כן, שהתה במעמד של פרופ' אורח, במרכז ללימודים אירופאיים במכון למחקרים פוליטיים (SiencesPo) בפריז, צרפת, ובאוניברסיטת נורת'ווסטרן באילינוי, ארצות הברית.

Prof._Sara_Helman_on_the_annual_meeting_of_the_Israeli_Sociological_Society_26.02.2020.jpg

מאיר עמור

מאיר עמור הוא פרופסור חבר (בגימלאות) במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת קונקורדיה בקנדה. תחומי המחקר שלו הם סוציולוגיה היסטורית-השוואתית של אלימות אתנו-צנטרית מדינתית, אזרחות, מודרניות וגזענות, והחברה הישראלית.

s200_meir.amor.jpg

מתדיין: לב גרינברג

לב גרינברג הוא פרופסור אמריטוס במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ונשיא האגודה הסוציולוגית הישראלית.

Lev-headshot-4.jpg
bottom of page