top of page

מליאת פתיחה: לקראת סוציולוגיה של חברת הנתונים

יו"ר: טליה שיף

ד"ר טליה שיף היא מרצה בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ובחוג ללימודי עבודה באוניברסיטת תל אביב. בוגרת תכנית לאוטמן בת"א, שיף סיימה דוקטורט בסוציולוגיה במשולב עם JD במשפטים באוניברסיטת נורת׳ווסטרן ופוסט-דוק באוניברסיטת הרווארד.

talia_shiff_2019_v_2-1-961x1024.jpeg

הקאנון הסוציולוגי כתגובה לשינויים טכנולוגיים: אז ועכשיו | יצחק ששון

פרופ' יצחק ששון, יו"ר הכנס, חבר הסגל הבכיר בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, ראש המעבדה לדמוגרפיה במכון ע"ש בוריס מינץ וחבר במכון הרצג לחקר הזקנה באוניברסיטת תל אביב. תחומי התמחותו כוללים אי שוויון בבריאות, דמוגרפיה וביג דאטה במדעי החברה. מחקריו פורסמו בכתבי עת מובילים כגון Science, JAMA, Demography, ו-Social Science & Medicine. לפני שהצטרף לאוניברסיטת תל אביב שימש עמית מחקר ב-London School of Economics וסיים את לימודי הדוקטורט באוניברסיטת טקסס באוסטין.

image.jpg

נתינים ונתונים: אלימות אפיסטמית בעידן הרשתות החברתיות, נתוני העתק והבינה המלאכותית | ענת בן-דוד

פרופ' ענת בן-דוד היא חוקרת של תקשורת דיגיטלית מהמחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת באוניברסיטה הפתוחה, ושותפה להקמת המעבדה למדיה ולמידע באוניברסיטה הפתוחה. היא מתמקדת בצומת שבין מדיה חדשים לבין לימודי מדע, טכנולוגיה וחברה (Science, Technology, and Society, STS). מחקריה עוסקים בין היתר בשאלות של לאומיות וריבונות דיגיטלית, היסטוריה של הרשת, ארכיוני רשת, ופוליטיקה של פלטפורמות מקוונות. היא בוחנת את האפשרות לחקור מידע דיגיטלי בפלטפורמות שונות ומפתחת שיטות מחקר דיגיטליות וחישוביות לניתוח תוכן באתרי אינטרנט.

Anat_Ben_David_270_360 (1).png

אסדרה באמצעות נתונים | ניבה אלקין-קורן

ניבה אלקין-קורן היא פרופסור מן המניין בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב ועמיתת מחקר בכירה במרכז ברקמן-קליין לאינטרנט וחברה באוניברסיטת הרווארד. בשנים 2009-2012 כיהנה כדיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה. ייסדה את המרכז למשפט וטכנולוגיה, בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה (ביחד עם פרופ' מיכאל בירנהק), ועמדה בראשו במשך למעלה משני עשורים. בשנים 2017-2019 כהנה גם כראש המרכז לחקר סייבר, משפט ומדיניות באוניברסיטת חיפה. היא מתמחה בקניין הרוחני, דיני מידע וסייבר. מחקריה ופרסומיה עוסקים בקשת רחבה של נושאים הקשורים למשפט וטכנולוגיה, כגון: השלכות משפטיות של בינה מלאכותית וביג דאטה, אסדרה של פלטפורמות דיגיטליות, כלכלת המידע, זכויות יוצרים וזכויות משתמשים, קניין רוחני ומדיניות מחקר ופיתוח, פרטיות ורשתות חברתיות.

ElkinKoren-scaled-e1598552030495-998x1024.jpg

האם המהפכה הדיגיטלית מאתגרת את קיומן של קהילות לאומיות? | דני קפלן

פרופ' דני קפלן ראש המגמה ללימודי גבריות בתוכנית ללימודי מגדר ומרצה במחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה באוניברסיטת בר-אילן. כמו-כן מנהל שותף במרכז בר-אילן לסוציולוגיה תרבותית. קפלן עוסק בחקר אידיאולוגיות של גבריות בדגש על גבריות חדשה, וחוקר מודלים של אבהות מעורבת בהשפעת מהפכת השיח הטיפולי. הוא עושה שימוש בשיטות מחקר איכותניות וכן בסקרים וניתוח כמותני. כמו כן קפלן עוסק ברגשות קולקטיביים בדגש על הפוליטיקה של חברוּת ולאומיות. בשנים האחרונות הוא חוקר כיצד מנגנוני חברותיות של הדרה והכללה פועלים במגוון מועדונים ומוסדות חברתיים ומבססים סולידריות אזרחית-לאומית.

דני קפלן-18 (1).jpg
bottom of page